Usein kysyttyä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin beetakaroteenista.

Kuinka suurina annoksina beetakaroteeni-vitamiinilisää suositellaan otettavaksi?

Suositeltu vuorokausiannos on 1 tabletti päivässä. Valmiste ei sovellu maksan vajaatoiminnasta kärsiville henkilöille eikä raskaana oleville tai imettäville naisille.

Kuinka nopeasti beetakaroteeni vaikuttaa?

Beetakaroteenilisää kannattaa alkaa käyttää viikkoa ennen auringonottoa, jotta auringonotosta saa parhaan hyödyn. Jatka sen jälkeen beetakaroteenin käyttöä sekä auringonoton aikana että sen jälkeen saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen ja toivomasi kullanruskean ihonvärin.

Miksi beetakaroteeni saa ihon ruskettumaan?

Beetakaroteeni antaa väriä ihonalaiselle rasvalle, mikä saa ihon näyttämään ruskettuneemmalta.  Otitpa aurinkoa tai et, beetakaroteeni-ravintolisä tekee päivetyksestä tasaisemman, syvemmän ja pitkäkestoisemman, vaikka ihosi ei yleensä ruskettuisikaan kovin helposti.

Mitä beetakaroteeni on?

Beetakaroteeni on kasveissa esiintyvä väriaine, joka kuuluu karotenoidien (A-vitamiinin esiasteiden) luokkaan.  Beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, ja väriaineet varastoituvat ihosoluihin, mikä saa muun muassa ihonalaisen rasvan muuttumaan luonnollisen kullanruskeaksi.

Onko beetakaroteeni sama kuin ruiskeina käytettävä haitallinen melanotaani?

Ei. Beetakaroteeni on luonnollinen ravintolisä, eikä sitä voi verrata synteettisesti valmistettuihin ja ruiskeina käytettäviin valmisteisiin.  Toisin kuin tällaiset valmisteet beetakaroteeni on laillinen tuote, jolla on suotuisia vaikutuksia elimistölle. Beetakaroteeni on erinomainen vaihtoehto kullanruskeaa päivetystä kaipaavalle.  Rusketuksen saaminen sen avulla vaatii kuitenkin jonkin verran enemmän auringonottoa kuin melanotaanin kaltaisia laittomia valmisteita käytettäessä.

Onko beetakaroteenilla muita suotuisia vaikutuksia kuin rusketus?

Beetakaroteeni on tehokas antioksidantti, jolla on tunnettuja vaikutuksia elimistössä.  Beetakaroteenia käyttävät paljon myös ihmiset, joilla esiintyy aurinkoihottumaa tai joiden iho vahingoittuu helposti auringossa.

Miten beetakaroteeniravintolisä toimii elimistössä?

Beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiinin esiasteesta A-vitamiiniksi ja varastoituu ihosoluihin.  Se antaa väriä ihonalaiselle rasvalle. Siksi beetakaroteeni sopii kauniista rusketuksesta haaveilevalle.

Missä beetakaroteenia esiintyy?

Beetakaroteeni on tunnetuimpia ja tehokkaimpia karotenoideja, ja väriainetta on vihreissä, keltaisissa, oransseissa ja punaisissa kasvinosissa.  Sitä esiintyy luontaisesti monissa hedelmissä ja vihanneksissa, erityisesti porkkanassa, mangossa, pinaatissa ja aprikoosissa.  Jos haluat hyödyntää beetakaroteenin tehon, voit ottaa sitä ravintolisänä. Näin elimistö saa riittävän suuren annoksen, joka tuottaa näkyviä tuloksia.

Voiko beetakaroteeniravintolisä tehdä ihostani kellertävän?

Ei, valmiste ei tee ihosta keltaista.  Suuren annoksen ottaminen erehdyksessä ei ole vaaraksi elimistölle, mutta ihonväristä voi tulla tavallista kellertävämpi.  Erityisesti tämän huomaa kämmenissä ja jalkapohjissa, joissa on vähän pigmenttiä.  Väri kuitenkin häviää nopeasti. Suositellun vuorokausiannoksen käytöllä on pelkästään myönteisiä vaikutuksia.

Ihoni on hyvin vaalea. Voiko beetakaroteenista olla apua?

Beetakaroteenilisän käytöstä voi olla hyötyä hyvin vaaleaihoisille.  Vaaleaa ja herkkää ihoa on usein vaikea saada päivettymään kauniisti, sillä iho palaa helposti auringossa.  Muista kuitenkin, ettei beetakaroteenia  pidä koskaan käyttää aurinkosuojavoiteen sijasta.  Ihoon hierottava aurinkosuojavoide kosteuttaa ihoa, mikä saa rusketuksen kestämään pidempään.

Mistä saan lisätietoja beetakaroteenista?

Jos sinulla on beetakaroteeniin liittyviä kysymyksiä, joihin et vielä saanut vastausta, vastaamme niihin mielellämme.  Voit soittaa tai lähettää sähköpostia Yhteystiedot-sivulla ilmoitettuihin numeroon ja osoitteeseen.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lue lisää Asiakaslehdestä tai ota yhteyttä, jos haluat henkilökohtaista neuvontaa.

Lue lisää asiakaslehdestä Ota yhteyttä