Myyntiehdot

Sopimus

Natura Lab AS myy luontaistuotteita kestotilauksena valitulla toimitusvälillä ilman ostovelvoitetta tai sitoutumisaikaa.

Sopimus koostuu tilaussivustossa annetuista tiedoista sekä näistä sopimusehdoista.

Sopimuksen tekijän on oltava yli 18-vuotias täysivaltainen henkilö.

Sopimusosapuolten määrittely

Myyjä: Natura Lab AS
Yritystunnus : 997355911
Osoite: Stockflethsgate 51A, NO-0461 Oslo, Norja
Sähköposti: kundeservice@naturalab.no
Puhelin: +47 815 00 577

Ostaja on tilauksessa ostajaksi ilmoitettu henkilö. Ostajan nimi ilmenee tilausvahvistuksesta. Jäljempänä Ostajasta käytetään myös sanoja sinä, sinun tms.

Palvelu tarkoittaa kestotilauspalvelua.

Tuote on kestotilauspalveluna toimitettava tavara.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Puhelin: +47 815 00 577
Sähköposti: kundeservice@naturalab.no
Postiosoite: Natura Lab AS, PB 28, NO-0415 Oslo, Norja

Varasto ja palautusosoite

Natura Lab AS, Barbudalen 39, NO-4846 Arendal, Norja

Sopimuksen tekeminen, sopimusehtojen hyväksyminen ja sopimusehtojen muutokset

Sopimus sitoo molempia osapuolia siitä hetkestä lähtien, kun Myyjä on vastaanottanut tilauksen. Vastaanotettuaan tilauksen Myyjä lähettää Ostajalle sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta käyvät ilmi tilattu tuote tai tilatut tuotteet, hinta sekä toimitusväli. Ostajan on tarkistettava tilausvahvistus ja ilmoitettava Myyjälle viipymättä, mikäli tiedot eivät vastaa tehtyä tilausta. Tilausvahvistuksen mukana lähetetään sopimusehdot, tiedot peruutusoikeudesta ja peruutuslomake.

Sopimusehtoihin voi tulla muutoksia erityisestä tarpeesta tai viranomaismääräysten muuttuessa. Hyväksyessäsi sopimuksen hyväksyt myös sen, että sopimusehtoja voidaan päivittää tai muuttaa. Uusista sopimusehdoista ilmoitetaan Myyjän verkkosivustolla ja seuraavan toimituksesi yhteydessä.

Tilaus, kesto ja irtisanominen

Tilauksen tehdessään Ostaja tekee sopimuksen toivotun tuotteen kestotilauksesta tilausvahvistuksen mukaisella hinnalla ja toimitusvälillä. Kestotilaus on voimassa ilman sitoutumisaikaa, kunnes Ostaja irtisanoo sen.

Irtisanomisen tulee tapahtua 14 päivää ennen Tuotteen seuraavaa suunniteltua toimitusta. Viimeinen irtisanomispäivä on ilmoitettu laskussa. Irtisanomisen voi tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun (ks. kohta 2) puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Jos irtisanot kestotilauksen viimeisen irtisanomispäivän jälkeen, sitoudut ottamaan vastaan vielä seuraavan aikataulun mukaisen lähetyksen, minkä jälkeen tilaus päättyy.

Myyjällä on oikeus keskeyttää Tuotteen lähetykset ja perua Palvelu, jos asiakas on jättänyt kaksi tai useampia lähetyksiä maksamatta tai Ostajan ei enää voida katsoa olevan luottokelpoinen.

Ostoturva

Voit milloin tahansa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja sopia tilauksesi keskeytyksestä tai muuttamisesta.

Toimitus

Tuote toimitetaan kirjepostina suoraan postilaatikkoosi. Tavallisesti saat ensimmäisen tuotetoimituksesi 3–10 päivän kuluessa tilauksesta ja viimeistään 20 päivää tilauksesta. Seuraava Tuote toimitetaan tilausvahvistuksesta ilmenevän toimitusvälin mukaisesti +/– 10 päivää postinkulusta riippuen.

Peruutusoikeus

Sinulla on oikeus perua sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruutuksen 14 päivän määräaika alkaa siitä päivästä, jolloin sinä tai ilmoittamasi muu taho kuin kuljetusliike saa fyysisesti haltuunsa ensimmäisen Tuotteen.

Jos haluat käyttää peruutusoikeuttasi, ilmoita siitä meille: Puhelin: +47 815 00 577 Sähköposti: kundeservice@naturalab.no Postiosoite: Natura Lab AS, PB 28, NO-0415 Oslo, Norja

Ilmoituksestasi (esim. postitse lähetetystä kirjeestä, faksista tai sähköpostiviestistä) tulee käydä selvästi ilmi, että haluat irtisanoa sopimuksen. Voit käyttää vakiomuotoista peruutuslomaketta, joka toimitetaan sähköpostitse saamasi tilausvahvistuksen mukana.

Peruutusoikeuden käyttämiseksi riittää, että lähetät meille viestin oikeuden käyttämisestä ennen peruutusajan umpeutumista.

Jos irtisanot sopimuksen, hyvitämme maksamattoman laskusi tai maksamme takaisin sinulta saamamme maksut postikulut mukaan luettuina (poikkeuksena muun kuin tarjoamamme halvimman vakiotoimituksen valinnasta aiheutuvat lisäkulut) viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olemme saaneet ilmoituksesi sopimuksen irtisanomisesta.

Maksamme rahat takaisin samalla maksutavalla, jota käytit alkuperäiseen maksuusi, ellei muuta ole sovittu.

Takaisinmaksusta ei aiheudu sinulle mitään kuluja.

Meillä on oikeus lykätä takaisinmaksua, kunnes Tuote tai Tuotteet ovat palautuneet meille tai kunnes pystyt osoittamaan palauttaneesi Tuotteen tai Tuotteet meille sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu aiemmin.

Sinun tulee palauttaa Tuote tai Tuotteet meille viipymättä, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut meille sopimuksen peruuttamisesta. Käytä yllä kohdassa 2 ilmoitettua palautusosoitetta. Määräaika umpeutuu, jollet palauta Tuotetta tai Tuotteita 14 päivän sisällä.

Jos Tuote palautetaan, pakkauksen tulee terveys- ja hygieniasyistä olla avaamaton. Muutoin peruutusoikeus ei ole voimassa Norjan peruutusoikeutta koskevan lain mukaisesti.

Palvelun mukaisilla vakiolähetyksillä ei ole peruutusoikeutta. Peruutusoikeus koskee vain Palvelun ensimmäistä lähetystä.

Palautuksesta aiheutuvista suorista kustannuksista vastaat sinä.

Jos palautetun Tuotteen toimituskulut, jotka sinun olisi kuulunut maksaa, jäävät Myyjän maksettaviksi, pidätämme oikeuden laskuttaa sinulta enintään 129 euroa.

Ilman hyväksyttävää syytä palautetun Tuotteen tai palautettujen Tuotteiden laskua ei hyvitetä, mutta tuote voidaan lähettää takaisin Asiakkaalle 49 euron maksua vastaan.

Vastaat vain mahdollisesta Tuotteiden arvonalenemisesta, joka aiheutuu muusta käsittelystä kuin siitä, jota vaaditaan tuotelajin, tuotteen ominaisuuksien ja toiminnan varmistamiseksi.

Peruutusoikeuden lisäksi Ostajalla on kuluttajansuojalain mukainen yleinen reklamaatio-oikeus. Katso lisää kohdasta 8.

Reklamaatio

Tuotteessa tai Palvelussa esiintyviä viivästyksiä tai virheitä koskee kuluttajansuojalain mukainen reklamaatio-oikeus.

Tuotteen reklamaatio-oikeuden takaraja on pakkauksessa ilmoitettu parasta ennen -päiväys sillä edellytyksellä, että Tuote on säilytetty kuivassa, viileässä ja suoralta auringonvalolta suojattuna.

Ostaja on velvollinen ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun hän havaitsee tai hänen olisi pitänyt havaita virhe.

Myyjä ei vastaa käyttökatkoksista eikä hinnoissa tai tiedoissa olevista virheistä, jotka aiheutuvat meistä riippumattomista olosuhteista. Niitä ovat esimerkiksi tekniset ongelmat, muun muassa sähkökatkokset, ylikuormittuminen ja vahingonteko näihin kuitenkaan rajoittumatta.

Hinnat ja maksaminen

Sopimusta koskevat tilaushetkellä ilmoitetut ja tilausvahvistuksessa mainitut hinnat.

Maksaminen tapahtuu laskulla. Jokaisen toimituksen mukana seuraa lasku, jonka maksuaika on 14 päivää. Saatava/lasku luovutetaan kokonaisuudessaan Arvato Finance AS:lle. Myyjän saatava voidaan maksaa vain suorittamalla maksu Arvato Finance AS:lle. Myyjällä on omistusoikeus Ostajalle toimitettuihin tuotteisiin, kunnes maksu, johon sisältyvät mahdolliset maksut, korot ja kulut, on suoritettu.

Myyjällä on yhteistyössä Arvato Finance AS:n kanssa oikeus tarkistaa Ostajan luottotiedot tilausvaiheessa, säännöllisesti asiakassuhteen aikana sekä jos maksu jää suorittamatta. Ostaja saa sähköpostitse tai kirjeitse tiedon luottotietojensa tarkistuksesta.

Maksu on suoritettava viimeistään laskussa ilmoitettuna eräpäivänä. Viivästyneistä suorituksista peritään lain salliman enimmäismäärän mukainen muistutusmaksu.

Jollei maksua edelleenkään suoriteta, saatava siirretään perintään ja siihen lisätään lain sallimat viivästyskorot ja maksut. Myyjä voi katkaista maksamattoman Palvelun ilman ennakkoilmoitusta (ks. kohta 4).

Tilaustiedot, henkilötiedot ja asiakasyhteys

Kaikki tilaustiedot ja Ostajan tilauksen yhteydessä ilmoittamat henkilötiedot tallennetaan Myyjän järjestelmiin.

Henkilö- ja tilaustietoja käsitellään luottamuksellisesti henkilötietolain mukaisesti. Tietoja käytetään asiakassuhteen hoitamiseen ja muun muassa tuotteista, palveluista ja muista Myyjän tarjoamista eduista tiedottamiseen.

Henkilötietojasi ei jaeta eikä luovuteta ulkopuolisille tahoille, mutta Myyjä voi käyttää niitä. Henkilö- ja tilaustietoja voidaan kuitenkin tietyissä tapauksissa luovuttaa julkisten viranomaisten pyynnöstä tai luottotietojen tarkistuksen yhteydessä sekä maksamattomien saatavien seurantaa ja perintää varten.

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on rekisteröity, ja pyytää tietojen oikaisua.

Olet velvollinen ilmoittamaan Myyjälle henkilötietojesi muutoksista, jotka vaikuttavat Palvelun toimittamiseen.

Tuotteiden sisältö, käyttö ja vaikutus

Myyjä ei vastaa Tuotteen ohjeen vastaisesta käytöstä. Tuote on luokiteltu ravintolisäksi tai kosmetiikaksi Norjan lain ja kaikkien asiaankuuluvien ravintolisien tai kosmetiikan käyttöä koskevien määräysten ja merkintöjen mukaisesti. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisät on säilytettävä valolta suojattuna, kuivassa ja huoneenlämmössä. Ravintolisät on säilytettävä lasten ulottumattomissa. Raskaana olevat tai imettävät naiset eivät saa käyttää ravintolisiä. Alle 18-vuotiaat eivät saa käyttää ravintolisiä.

Myyjä suosittelee jokaista keskustelemaan lääkärin kanssa ennen Tuotteen käyttöä, erityisesti jos henkilöllä on tiedossaan nykyisiä tai aiempia sairauksia tai tiloja tai hän käyttää jotakin lääkettä. Lue pakkauksessa/esitteessä oleva annostusohje huolellisesti ennen käyttöä ja noudata sitä.

Myyjä voi tehdä muutoksia Tuotteeseen (sisältöön, koostumukseen, esitteisiin ja pakkaukseen) ilman ennakkoilmoitusta ja asiakkaalle erikseen ilmoittamatta, kunhan Tuotteen uuden sisällön vaikutuksen arvioidaan vastaavan alkuperäistä Tuotetta. Myyjän on ilmoitettava kirjallisesti sellaisista tuotekoostumuksen muutoksista, joista voi aiheutua vaaraa käyttäjille, joilla on äyriäisallergia, maitoallergia/laktoosi-intoleranssi, kananmuna-allergia tai pähkinäallergia.

Tuote on ravintolisä tai kosmetiikkatuote, jonka teho on osoitettu kliinisissä tutkimuksissa, aiemmassa käytössä, alan kirjallisuudessa tai yksittäisiä ainesosia, ainesosien yhdistelmiä tai Tuotetta koskevissa henkilökohtaisissa lausunnoissa. Koska ravintolisien ja kosmetiikan vaikutukset ovat yksilöllisiä, niiden vaikutusta yksilöön ei voida taata, eikä Myyjä ole vastuussa taloudellisista, terveydellisistä eikä muista seurauksista, joita Tuotteesta Asiakkaan käytössä aiheutuu.

Sovellettava lainsäädäntö ja oikeuspaikka

Tähän sopimukseen sovelletaan Norjan lainsäädäntöä. Myyjän ja Ostajan väliset kiistat pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Oikeuspaikka on Oslo Tingrett (Oslon käräjäoikeus).