Näin saat kaiken irti solariumista

Järkevä auringonotto on tärkeää, myös solariumissa. Näin saat parhaat tulokset.

Aurinko on paras hyvän ja kauniin rusketuksen lähde. Kun aurinko pysyttelee puolet vuodesta pääosin piilossa, on hyvä, että ruskeaa ihoa tavoittelevalle on tarjolla vaihtoehtoja.

Monet 1960- ja 70-luvuilla kasvaneet muistavat tuolloin muodissa olleet kauheat alppiaurinkolamput. Niihin verrattuna ja järkevästi käytettyinä nykyaikaiset solariumit merkitsevät suurta edistystä.

Norjalaistutkimus vuodelta 2013 haastaa käsitystä siitä, että maan nuorison parissa yleistyvästä ihosyövästä todella on syyttäminen solariumia. Selvää kuitenkin on, että keinotekoiselle UV-säteilylle altistuttaessa on noudatettava suurta varovaisuutta.

Norjassa hyväksyttyjen solariumien UVA-säteilyn määrä on noin kuusinkertainen Oslon keskikesän aurinkoon verrattuna ja UVB-säteilyn määrä kaksinkertainen. UVA-säteily saa ihon ruskettumaan, kun taas UVB-säteily kovettaa ihoa. Siksi iho solariumissa käynti tekee ihosta ruskean mutta ei koveta ihoa yhtä paljon kuin auringonotto.

Lisätehoa beetakaroteenista

Beetakaroteeni on luonnollinen väriaine, jota esiintyy luonnostaan monissa vihanneksissa. Se varastoituu A-vitamiinina ihonalaisen rasvakerroksen soluihin. Kun iho altistuu auringonvalolle, rusketuksesta tulee syvempi. Siksi beetakaroteeni on niin suosittu niiden keskuudessa, jotka haluavat parhaan mahdollisen tuloksen.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi beetakaroteenia kannattaa käyttää ravintolisänä. Tutkimuksissa on osoitettu, että beetakaroteeni voi ennaltaehkäistä aurinkoihottumaa ja muita auringonottoon liittyviä ihovaurioita.

Alkuperäinen beetakaroteenilisä

Beetakaroteeni.fi-sivustolla myytävä Beetakaroteeni-vitamiinilisä sisältää suurimman sallitun pitoisuuden beetakaroteenia. Tuotteella on ainutlaatuinen koostumus ja paras mahdollinen teho sekä solariumissa että luonnonvalossa.

Toisin kuin markkinoilla olevat synteettiset tuotteet, Beetakaroteeni-vitamiinilisä on luonnollinen ravintolisä. Siksi se on erityisen puhdasta ja vahvaa, eikä sillä ole lainkaan sivuvaikutuksia.

Lue myös: Tästä syystä Julie (25) rakastaa Beetakaroteeni-vitamiinilisää

Vinkit solariumissa kävijöille

  1. Muista suojata silmäsi laseilla. Se on erityisen tärkeää, jos silmillesi on tehty lääkinnällisiä toimenpiteitä.
  2. Älä käytä aurinkosuojakerrointa, vaan kosteusvoidetta ja solariumiin tarkoitettuja erikoisvoiteita. Erikoisvoiteet voivat nopeuttaa ruskettumista, ja yhdessä Beetakaroteeni-vitamiinilisän kanssa saat upean lopputuloksen.
  3. Poista kaikki kosmetiikka iholta. Hajusteita sisältävät kosteusvoiteet ja vastaavat voivat jättää pigmenttiläiskiä, joten niitä tulee välttää.
  4. Jos lapaluissasi ja ristiselässäsi on vaaleita laikkuja solariumissa käynnin jälkeen, syynä on huono verenkierto. Se johtuu pitkäaikaisesta paikallaan makaamisesta, joka kohdistaa suurta painetta näihin kohtiin vartaloa. Kun liikut välillä, vältät tämän ongelman.
  5. Älä käy solariumissa joka päivä, vaan vain silloin tällöin hankkimassa ja ylläpitämässä tasaista rusketusta. Noudata suositeltua käyttöaikaa.

Älä käy solariumissa, jos:

  • olet alle 18-vuotias
  • sinulla on erittäin vaalea iho, runsaasti pisamia tai luomia tai olet luonnostaan punahiuksinen
  • aiot ottaa aurinkoa samana päivänä
  • haluat vahvistaa ihoasi etelänmatkaa varten. Se ei auta!
  • sinä itse tai lähisukulaisesi sairastaa tai on sairastanut ihosyöpää.